Рада розглядає запровадження в Україні базової військової служби для чоловіків до 25 років – Чернєв

25.01.2024, 21:03
153213

У парламенті обговорюється ініціатива запровадження в Україні базової військової служби для всіх громадян віком до 25 років. Це свого роду заміна нинішньої строкової служби.

Читайте також: Падіння Іл-76: журналісти встановили прізвища загиблих членів екіпажу

Про це розповів народний депутат, заступник голови відповідного парламентського Комітету, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, йдеться на сайті Верховної Ради.

“Зараз строкова служба в армії триває від 12 до 18 місяців, залежно від того, є в людини вища освіта чи ні. Ми пропонуємо замінити її на тримісячний вишкіл – це базовий курс, а також два місяці фахової підготовки. Також ми пропонуємо, щоб людина, якій виповнилося 18 років, сама обрала час, коли вона готова пройти такий вишкіл з 18 до 25 років. Тобто людина сама вирішуватиме, що умовно наступного року чи через два роки вона готова пройти таке навчання”, – зазначив політик.

За його словами, такий підхід дасть можливість спланувати навантаження на наші полігони та центри підготовки.

“Головна ідея базової військової служби полягає в тому, що з таким сусідом, як російська федерація, всі наші громадяни повинні мати базову військову підготовку. Загалом це одна з тих ланок, яка повинна починатися ще у школі й закінчуватися військовою кафедрою у вишах”, – наголосив народний депутат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com