Рада розширила перелік військових, які визнаються людьми з інвалідністю внаслідок війни

14.07.2023, 15:29
143705

Верховна Рада України додала до переліку осіб з інвалідністю внаслідок війни військовослужбовців, поранених під час навчань у військових навчальних закладах, по яких російські окупанти завдали ударів.

Читайте також: Україна повернула тіла 19 людей, які загинули у російському полоні

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №9110 проголосували 258 народних депутатів.

Законом встановлюється, що до осіб з інвалідністю внаслідок війни належать також українські військові, які під час служби у військових частинах, у вищих військових навчальних закладах, закладах вищої освіти з військовими кафедрами, одержали поранення, контузію, каліцтво або захворювання, що призвели до інвалідності, через ракетні, артилерійські чи авіаційні удари, завданих у період військової агресії Росії проти України з 24 лютого 2022 року.

Законом також визначаються соціальні та медичні гарантії для цих людей.

Окрім цього, встановлюється, що родичі загиблих та померлих людей з цього переліку належать до сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

У пояснювальній записці до відповідного законопроекту зазначається, що Росія неодноразово завдавала ракетних ударів по військових навчальних закладах і центрах та військових частинах.

“Наймасштабніші ракетні удари були завдані по 184-му навчальному центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, 169-му навчальному центру “Десна” імені князя Ярослава Мудрого та по інших військових частинах”, – йдеться у тексті.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com