Рада схвалила продовження заборони соцмереж РФ

13.05.2020, 20:49
72270

Верховна Рада проголосувала на продовження санкцій відносно російських соціальних мереж. Про це стало відомо під час позачергового засідання парламенту в середу, 13 травня.

Читайте також: “Не знаю навіть, що Вам відповісти”: Шмигаль емоційно відреагував на запитання нардепа в Раді (відео)

Так, за проект постанови №3319 “Про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” проголосували 248 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

У пояснювальній записці зазначено, що збройна агресія РФ проти України триває.

“Відповідно, залишаються правові підстави, передбачені статтею 3 закону України “Про санкції”, для продовження застосування санкцій до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України”, – йдеться в записці.

Цією постановою пропонується схвалити і внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо продовження терміну санкцій, відповідно до рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке було введено в дію указом президента України від 15 травня 2017 роки (№133 / 2017).

Цим рішенням, зокрема, було заборонено інтернет-провайдерам надавати послуги доступу користувачам мережі Інтернет на території України до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) і соціальних мереж Вконтакте (www.vk.com) і Однокласники (www.ok.ru).

Після цього голосування спікер парламенту Дмитро Разумков закрив позачергове пленарне засідання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com