Рада схвалила закон про реорганізацію громад і районів: деталі

17.11.2020, 18:20
89361

Верховна Рада 17 листопада схвалила законопроєкт про реорганізацію громад і районів в другому читанні. Його підтримав 301 нардеп. Закон регулює питання щодо закінчення повноважень сільських, селищних, міських голів, їх рад та виконавчих органів. Мовиться також і про районні ради.

Читайте також: У Верховній Раді збирають підписи за відставку Шмигаля

Про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передає РБК-Україна.

Він звернув увагу, що після того, як в Україні було сформовано нову адміністративно-територіальну основу для діяльності органів влади та проведено місцеві вибори, постало питання термінового забезпечення дієздатності органів місцевого самоврядування та райдержадміністрації у нових громадах і районах.

“Прийняття цього законопроекту дозволить місцевій владі повноправно управляти фінансами, землею, ресурсами, вирішувати нагальні питання життєдіяльності громад”, – заявив міністр.

Читайте також: Шмигаль анонсував 5 “цифрових рішень” для боротьби з пандемією коронавірусу: що зміниться

Варто підкреслити, в ході розгляду документа в сесійній залі нардепи підтримали дві правки, спочатку не враховані комітетом. Вони передбачають, що якщо посада міністра вакантна, то Кабмін повинен в обов’язковому порядку подати в парламент протягом 30 днів кандидатуру міністра. При цьому в цей період повноваження виконуючого обов’язки очільника міністерства обмежені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com