Рада ухвалила створення реєстру ДНК в Україні: навіщо він потрібен

9.07.2022, 16:30
123564

Верховна Рада 9 липня ухвалила закон “Про державну реєстрацію геномної інформації людини”. Він передбачає створення державної бази даних ДНК.

Читайте також: 6 000$ за виїзд військовозобов’язаних. Митник підозрюється у злочинній схемі

Мета запровадження бази даних ДНК – це ідентифікація осіб, які вчинили кримінальні правопорушення та невпізнаних тіл (останків). Про це повідомили в МВС.

Доступ до бази ДНК з метою перевірки може отримали коло правоохоронних органів та органів розвідувальної діяльності.

“Закон урегульовує процеси створення і функціонування обліку геномної інформації людини, удосконалює роботу правоохоронних органів із розслідування злочинів та встановлення осіб, які їх вчинили, дозволяє покращити роботу з розшуку зниклих безвісти та ідентифікації невпізнаних осіб”, – пояснили в міністерстві.

У відомстві також наголосили, що цей закон є важливим саме зараз, коли фахівці Експертної служби МВС проводять молекулярно-генетичні дослідження, пов’язані із воєнними злочинами російських окупантів на території України.

“Наразі за чотири місяці війни призначено вже понад 6 тисяч експертиз щодо встановлення особи, з яких близько 40% вже виконані. Саме тому зараз надзвичайно актуальним є створення інструменту для накопичення та систематизації даної інформації, надання їй правового статусу для використання як доказової бази у процесі доведення злочинів рашистів проти України“, – цитує пресслужба заступника голови МВС Ігоря Бондаренка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com