Рада ухвалила закон про продовження податкових пільг для бізнесу на період карантину

13.05.2020, 14:12
72246

Верховна Рада України ухвалила закон про продовження податкових пільг і про спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину, введеного владою в рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу в країні.

Читайте також: Автоперевізники паралізували центр Києва: поліція посилила охорону (фото, відео)

Як передає УНІАН, за ухвалення в другому читанні і в цілому законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) проголосували 333 народних депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Як зазначив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, профільний комітет рекомендував ухвалити даний законопроект в цілому з необхідними техніко-юридичними поправками.

“Цей законопроект продовжує податкові й інші пільги для українського бізнесу… Цього закону чекає український бізнес, бо, на жаль, карантин затягнувся довше, ніж ми планували в минулих редакціях документу, тому ми просто зобов’язані його продовжити, щоб наш бізнес зміг хоч якось пережити ці складні місяці”, – наголосив Железняк.

Згідно з пояснювальною запискою до ухваленого документу, його метою є необхідність продовжити дію податкових пільг і спрощень адміністративних процедур на період карантину з метою захисту як малого, так і великого бізнесу, від негативних наслідків цих обмежень.

Читайте також: “Інформація про заборону на виїзд з України – фейк і брехня”, – Шмигаль

Закон, зокрема, передбачає продовження терміну незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в період з 1 березня, а також пені до останнього календарного дня місяця (включно), в якому завершується дія карантину; продовження мораторію на проведення документальних і фактичних перевірок бізнесу; продовження звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОПами й особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Крім того, документом передбачається зменшення вимог до мінімального розміру статутного капіталу банків до 200 млн грн з 500 млн грн, а також продовження терміну дії Закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”, який завершується 1 серпня 2020 року, до 2024 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com