Рада ввела “єдине вікно” на митниці

5.07.2018, 14:44
3298

Верховна Рада ухвалила закон про електронізацію процедур митного оформлення через механізм “єдиного вікна”, а також про оптимізацію та спрощення митних процедур.

За відповідне рішення проголосували 254 народних депутата з 226 мінімально необхідних.

“Ми цим законом не впроваджуємо додаткові види контролю… Якщо раніше ті чи інші документи потрібно було подавати в паперовому вигляді, зараз увесь цей пакет документів буде в єдиному митному вікні. Це дуже велика дерегуляція, дуже велике спрощення”, – сказав секретар комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Олег Кришин.

Зокрема, закон регламентує функціонування єдиного сайту з електронними документами для контролюючих органів, скасовує необхідність подачі паперових скан-копій документів, а також впроваджує обмеження часу для проведення контролю митними органами.

У ході розгляду законопроекту в парламенті Кришин особливо наполіг на ухваленні низки поправок до нього.

“Якщо правки не буде схвалено… Ми повністю розбалансуємо цей законопроект. Це два роки роботи, будь ласка, народні депутати”, – підкреслив секретар профільного комітету.

Суть однієї з поправок озвучила член комітету парламенту з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова.

“Я зараз буду вас агітувати за поправку авторства Кришина, Южаніної, Острікової, якою вносяться зміни до 319 статті Митного кодексу… Я вас агітую за 319 статтю, якою ми повністю змінюємо порядок взаємодії суб’єктів ЗЕД, де ми залишаємо лише два контролюючих органи – орган доходів і зборів та прикордонник”, – зазначила вона.

В результаті парламент підтримав усі поправки, озвучені Кришиним.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com