Рахункова палата проведе аудит Верховної Ради останніх двох скликань

28.11.2019, 18:50
54580

Рахункова палата вирішила провести аудит Верховної Ради за період двох останніх скликань – сьомого й восьмого. Фахівці хочуться з’ясувати, чи ефективно депутати витрачали держкошти. Після цього аудитори візьмуться за ЦВК.

Читайте також:  Кабмін звільнив голову Держаудитслужби

За його словами, за часи незалежності України Раду жодного разу не перевіряли. Тож, цей аудит стосуватиметься ефективності використання коштів держбюджету та управління державним майном Апаратом Верховної Ради, що мають фінансові наслідки для бюджету держави.

Пацкан додав, наразі фахівці Рахункової палати складають програму для початку аудиту. Втім, за його словами, попереднє вивчення матеріалів вже показує “білі плями”.

“Ми охопимо період роботи двох скликань – VII і VIII, щоби не було упередженості. Верховна Рада не перевірялася жодного разу за часи незалежності нашої держави. Забігаючи трохи наперед, можу сказати, що попереднє вивчення матеріалів нам уже показує наявні “білі плями”, на які нинішньому парламенту варто буде звернути увагу. Думаю, наприкінці березня цей аудит буде заслухано в Рахунковій палаті”, – підкреслив Голова Рахункової палати.

Крім цього, Валерій Пацкан анонсував, що у 2020 році заплановано проведення аудиту Центральної виборчої комісії. Результати також очікуються навесні. Пацкан відзначив, що Рахункова палата вже проводила аудит ефективності використання коштів держбюджету ЦВК у 2009 році та за І півріччя 2010 року. І виявила порушення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com