Ракетний договір між Росією та США припинив свою дію

2.08.2019, 13:48
35585

Сьогодні припиняється строк дії договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), укладений між США та Росією, після того, як обидві сторони офіційно з нього вийшли. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: США має намір запровадити нові санкції проти Росії

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш 1 серпня заявив, що разом із цією угодою світ втратить «безцінний запобіжник від ядерної війни».

Цей ракетний договір, а також Угода СНО-3 (або «Новий START») про скорочення стратегічного наступального озброєння між Росією та США є двома ключовими документами, які контролюють ядерне озброєння двох найбільших ядерних держав у світі.

Слід відзначити, що США та НАТО неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов ракетного договору та розробці ядерної зброї, зокрема ракети 9M729 або SSC-8, яка, за даними Північноатлантичного альянсу, має радіус дії близько 1 500 кілометрів.

Москва це звинувачення відкидає і своєю чергою звинувачує Вашингтон у порушенні домовленостей.

В свою чергу, голова правління некомерційної «Асоціації з контролю над озброєнням», що базується у Вашингтоні, Томас Кантрімен звернув увагу на те, що із завершенням терміну дії ядерного договору та СНО-3 світ вперше за 50 років втратить запобіжники від нарощування Сполученими Штатами та Росією ядерного потенціалу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com