Ракети в обмін на газ: ЗМІ назвали ім’я політика, який передав Росії Х-55, і показали докази

4.08.2023, 11:02
144592

Російська терористична армія обстрілює Україну ракетами, які тодішня українська влада передала РФ за газові борги. Ці ракети влучають по житлових будинках та вбивають українців.

Читайте також: Скільки Україні коштує війна: Шмигаль ошелешив сумою

Про це пише проєкт “Схеми (Радіо Свобода)”.

Журналісти отримали доступ до тексту угоди про передавання Росії крилатих ракет Х-55 з серійними номерами та співвставили їх із тими, які окупанти запустили по нашій державі.

“Виявили щонайменше з десяток ракет зі списку, які РФ запустила по українських містах – частину з них збили сили української ППО, частина влучила у житлові будинки”, – йдеться у матеріалі.

Цю угоду 1999 року уклав Кабінет міністрів України на чолі з Валерієм Пустовойтенком та РФ, яку очолював диктатор Путін. Тоді офіційний Київ передав Росії вісім важких бомбардувальників Ту-160 і три Ту-95МС, а також 575 крилатих ракет Х-55. За це Москва списала нашій державі борги за газ у розмірі 275 млн грн.

“Три таких ракети, які українська ППО збила у січні, травні та квітні 2023 року в Києві та в області – у списку переданих Москві у 1999-му році. Ще одну Х-55, яка наприкінці 2022-го влучила у багатоквартирний житловий будинок у столиці України, через що загинула жінка, також в рамках угоди передав Київ. Інша ракета, яку Київ також віддав Москві, влучила в будинок на Київщині. Під час обстрілу постраждала дитина”, – йдеться у розслідуванні.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com