Раніше там зберігалась ядерна зброя: у Білорусі активісти помітили дивну активність військових

13.06.2022, 20:00
121876

У Білорусі місцеві активісти помітили дивну активність військових.

Вони почали відвідувати село Черетянка Житковиського району Гомельської області. Саме там раніше ймовірно зберігалась ядерна зброя.

Читайте також: У Росії намагалися підірвати нафтопровід “Дружба”, було три вибухи – ЗМІ

Про це повідомляє проєкт “Білоруський гаюн”.

Активісти помітили, що вертоліт білоруських військових Мі-8 прибув на місце дислокації ліквідованого 369 ракетного полку. Він розташовувався у селі Черетянка від 1959 до 1996 років. Зараз територія цієї військової частини закинута та абсолютно не придатна до експлуатації.

Так, 12 червня білоруський вертоліт Мі-8 вилетів з аеродрому в Мачулищах до села Водма Мінської області, де розташований так званий “Майданчик 400. Купол” – командний центр білоруського угрупування ЗС РФ. Далі – вертоліт полетів до Черетянки та згодом повернуся до Мачулищ.

Саме в Черетянці свого часу дислокувався 369 ракетний полк. До 2017 року там була платформа для розвантаження ядерних ракет, котельня, казарми та склади.

“Раніше до складу полку входили два дивізіони із сумарно 8-ма одиницями пускових установок для балістичних ракет наземного базування Р-12 (SS-4). Також на балансі полку стояли: радянський рухомий ґрунтовий ракетний комплекс РСД-10 “Піонер” та ракетний комплекс стратегічного призначення РТ-2ПМ “Тополь”. Крім того, судячи з того, що на території полку знаходилася платформа для розвантаження ядерних ракет, можна сказати, що ядерні боєголовки там також були присутні”, – повідомляє “Білоруський гаюн”.

Як зазначається, зараз територія військової частини абсолютно непридатна для використання, її потрібно заново відновлювати. Також білоруські активісти зауважують, що раніше до Білорусі прибували російські пасажирські літаки Ту-134 і Ту-154Б.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com