Рашизм тепер має свою офіційну сторінку у “Вікіпедії”

19.04.2022, 19:32
117820

Офіційна політична ідеологія владного режиму Російської федерації — ось, як тлимачать термін “рашизм” у “Вікіпедії”.

Читайте також: “Хочуть “подарувати” Донбас Путіну до Великодня”: Данілов назвав головне завдання окупантів на найближчі дні

Термін “рашизм” штучно утворений шляхом поєднання англійського слова Russia (тобто Росія, вимовляється: раша) із міжнародним словом “фашизм”. При цьому обігрується співзвучність слів рашизм і расизм. Рашизм — це різновид тоталітарної, фашистської ідеології, симбіоз основних засад фашизму і сталінізму.

Він є обґрунтуванням варварської геополітики РФ, спрямованої на окупацію та анексію територій інших держав, часто-густо позначається штампом “збирання земель російських” і спирається на місцевий колабораціонізм та підтримку російської п’ятої колони.

У статті зазначено, що ідеологія країни-агресорки базується на ідеях імперіалізму, тоталітаризму, богообраності, старшості братнього народу та нетерпимості до культури інших народів. Головним символом рашизму у “Вікіпедії” зазначений знак “Z”.

До речі, вже чимало людей відзначають його схожість із нацистською свастикою.

Своїм відродженням термін завдячує президенту Чеченської Республіки Ічкерія Джохарові Дудаєву, який основну рису росіянізму вбачав у територіальній експансії Росії на Кавказі, ця лінія сприйняття була продовжена Шамілем Басаєвим та Асланом Масхадовим.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com