Разумков підписав закон, який дозволить помічникам нардепів мати роботу за сумісництвом

13.12.2019, 18:50
56560

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питання сумісництва працівників патронатної служби Верховної Ради України”. Про це йдеться на сайті парламенту.

Читайте  також: Разумков повідомив, коли в Україні закінчиться децентралізація

“12.12.2019 Закон направлено на підпис Президенту”, −написано у карточці законопроєкту.

Цим законопроєктом пропонується внести зміни до деяких положень Закону України “Про запобігання корупції”, якими передбачаються виключення помічників-консультантів народних депутатів, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради України, його першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді з переліку осіб, на яких поширюються вимоги антикорупційного законодавства в частині заборони сумісництва, а також вимоги щодо передачі іншим особам належних їм підприємств та корпоративних прав. Окрім того законопроєктом пропонується внести зміни до примітки статті 172−4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виключивши перерахованих осіб із числа суб’єктів правопорушень за цією статтею.

Зараз представники патронатної служби парламенту можуть вести викладацьку, наукову, творчу діяльність, медичну, інструкторську, спортивну та суддівську практики.

Автори законопроєкту очікують, що ухвалення цього законопроєкту дозволить нардепам залучати високопрофесійних фахівців на посади помічників−консультантів, секретарів та інше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com