Разумков заявив, що Україна активізує співпрацю з “Вишеградською четвіркою”

19.11.2019, 20:14
53076

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що Україна активізує співпрацю з країнами “Вишеградської четвірки”.

Читайте також: Посли G7 привітали відкриття в Україні ринку землі

Як повідомляє пресслужба Апарату ВР, про це Разумков повідомив під час зустрічі з прем’єр-міністром Чеської Республіки Андреєм Бабішем.

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили питання щодо активізації співпраці між Україною і Чеською Республікою.

Голова ВР повідомив про створення депутатської групи дружби з чеськими парламентаріями. “Сподіваюсь, що депутати частіше спілкуватимуться між собою. Це сприятиме покращенню і поглибленню відносин між парламентами наших країн”, – сказав він і запросив чеських депутатів відвідати Україну.

Разумков подякував прем’єр-міністру Чеської Республіки за сталу підтримку України у питаннях територіальної цілісності і повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Він також висловився на підтримку активізації співпраці у рамках “Вишеградської четвірки”, групи “Балтік плюс” та залучення до роботи цієї групи інших країн.

“Це непогана можливість дати поштовх нашій співпраці у міжнародному вимірі, зокрема на полях ПАРЄ. Необхідно спрямовувати наші спільні дії на повернення базових принципів, які закладалися під час створення Ради Європи”, – підкреслив голова ВР.

Разумков також поінформував Бабіша про особливості законодавчого процесу в українському парламенті, зауваживши, що за період від початку роботи ВР дев’ятого скликання вже ухвалено 86 законів у цілому. Голова парламенту висловив занепокоєння ситуацією із впровадженням “Північного потоку-2” та наголосив на геополітичних безпекових ризиках, пов’язаних із цим проектом. Своєю чергою, прем’єр-міністр Чеської Республіки наголосив на неухильній підтримці України.

“Ми засуджуємо анексію Криму, підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Чехія беззаперечно на вашому боці”, – зазначив він. Бабіш також підкреслив, що обрання нових органів влади з величезним рівнем довіри дозволить Україні бути більш активною, аніж інші країни в Європі. Він передав запрошення від голови парламенту Чеської Республіки відвідати Чехію з офіційним візитом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com