Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав під час участі в Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC-2022, пише 24 канал.

За словами Резнікова, Росія продовжує докладати зусиль з окупації усієї нашої держави.

“Наразі неможливо передбачити, коли закінчиться війна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще цього року”, – сказав він.

Міністр оборони нагадав про плани Кремля забрати усі “їхні території”. Тож, як припустив Резніков, наступними будуть:

Польща,

країни Балтії,

Словаччина та інші.

Саме тому Україна мусить зупинити Росію та стримувати у майбутньому. Також міністр оборони України висловив позицію, що російські військові – це не регулярна цивілізована армія, а вбивці, мародери та ґвалтівники.

Масштабний контрнаступ переноситься

Збройні Сили України продовжують проводити контрнаступальні дії за певними напрямками. Проте повномасштабний контрнаступ варто очікувати трохи пізніше. Про це заявив Віктор Андрусів – радник глави Міністерства внутрішніх справ. За його словами, великий контрнаступ буде можливий, за кращими прогнозами, приблизно у вересні 2022 року.

Читайте також: “Окупанти знають, який об’єкт обстрілюють”: Зеленський звернувся до ООН та ЮНЕСКО через удар по Святогірській лаврі

Він пояснив, що насправді масштабний контрнаступ очікувався в середині червня, але відбулись зміни. Мовляв, західні партнери, які допомагають Україні з озброєнням, вирішили довести принцип, що “обіцяного 3 роки чекають”.

“Вони постачають нам зброю, але дуже повільно. У нас є запас радянського озброєння й ми дуже інтенсивно воюємо ним. Якщо у нас є ці запаси й нам ще до них додають західне озброєння, то наша потужність дуже сильно виростає”, – відзначив радник міністра внутрішніх справ.

Саме тому ситуація з постачанням озброєння і підриває великий контрнаступ найближчим часом і переносить його на значно довший час, упевнений Андрусів. Україні вкрай необхідна велика кількість західного озброєння і перехід на їхні зразки, окрім танків, тому що їхній запас буде достатнім.