Реальний ВВП України впав майже на 40% – Держстат

9.09.2022, 12:01
127171

Реальний внутрішній валовий продукт (ВВП) України у другому кварталі 2022 року знизився на 37,2%, якщо порівняти з показником минулого року.

Читайте також: Як ЗСУ вдається досягати успіху на Харківщині: пояснення експерта

Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики України.

Порівняно з 1 кварталом цього року реальний ВВП скоротився на 19,1%. Держстат пояснив таке падіння сезонним фактором.

Тенденції другого кварталу та серпня показують, що у майбутньому можливе уповільнення падіння темпів ВВП до 33,2%, зазначили у Міністерстві економіки України.

У міністерстві підрахували, що у серпні показник валового внутрішнього продукту впав приблизно на 35% порівняно з минулим роком.

“Є підстави для стриманого оптимізму. За підсумками 2022-го розраховуємо на уповільнення падіння ВВП до 33,2%. Під час формування держбюджету на 2023 рік виходитимемо з консервативного сценарію розвитку подій, що дозволить державі знизити бюджетні ризики та повною мірою виконати всі зобов’язання громадянам”, — прокоментувала міністерка Юлія Свириденко.

Раніше стало відомо, що темпи інфляції в Україні зменшуються другий місяць поспіль, що є важливим позитивним сигналом для споживачів та підприємств. Головним інфляційним фактором є війна, через яку скоротилась пропозиція товарів внаслідок зменшення виробництва, а також зросли витрати через порушення логістики, руйнування виробничих фондів, виробничих ланцюгів та інші суто воєнні негативні наслідки, відповідно це спричиняє підвищення цін.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com