Речі полонених та дрібняки зі скарбничок: у Росії аншлаг продажів вкраденого з України (фото)

27.04.2023, 13:01
139648

Поки Росія загрожує світові ядерною зброєю, “друга армія світу” намагається хоча б за копійки збути вкрадене в українців. Іншими словами, вкрадені в українців речі все частіше стали з’являтися в Росії. На найбільшому російському сайті безкоштовних оголошень окупанти, вочевидь, після ротації викладають навіть вкрадені дрібняки. Водночас в описі свого товару вказують, що річ “украдена у украинца” або знята з полоненого.

Читайте також: Чехія запровадила жорсткі санкції проти патріарха РПЦ Кирила

Про це пише ТСН.

Так, днями на цій інтернет-платформі з’явилося оголошення про продаж української монети номіналом 5 копійок. Автор об’яви пише, що хотів би отримати за свій товар 30 російських рублів, що еквівалентне 13 грн. 45 коп.

В описі свого товару росіянин зазначив: “Монета, крадена у Украинца“, до цього автор додав адресу, де можна забрати ці 5 копійок. Йдеться про вулицю Леніна, 77 станиці Медведівської Краснодарського краю. За даними Google-сервісів, відстань від України до цієї станиці становить більше 1200 км. Тобто монета подолала цей шлях, щоб бути проданою за ціну, яка навіть не дорівнює вартості проїзду в громадському транспорті Краснодара.

Автор іншого оголошення зараз намагається продати за 27 тис. російських рублів берці. Росіянин хизується тим, що це взуття раніше належало українському військовополоненому. В своєму оголошенні автор припустився безлічі граматичних помилок, але водночас рекламує товар як “історичний”.

“Берцы с плeнoгo. мне их подарили я некогда не состаял не в каких структурах. Вещ историческая редчайшая модель 2021г успейте купить отличная инвестиция с годами будит только дорожать и дорожать, пока не займёт место в музее”, – написав він.

Прибічник окупантів написав, що товар перебуває в дагестанському Хасав’юрті на вулиці Грозненській.

Чому для окупантів важливо хизуватися краденими речами, навіть такими дрібницями, як вилученими з обігу монетами – на це запитання дав відповідь український соціально-політичний психолог Валентин Кім.

“В російському суспільстві до історії крадіжок у українців, до історії «трофеїв» ставляться позитивно. Тому використовують це як засіб підвищення вартості своє торгової позиції. Росіяни намагаються продати такі товари, надаючи їм символічного значення. Для них це річ, яка відібрана у ворога. Неважливо, чи вона відібрана у дітей, чи у літніх людей, чи у військових. Ми для них – вороги. Навіть відібрана пачка цигарок з українським шрифтом буде для росіянина символом його національного геройства”, – каже Валентин Кім.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com