Республіканці у Палаті представників почали розслідування щодо таємних документів Байдена

14.01.2023, 12:22
134162

Юридичний комітет Палати представників Республіканської партії розпочав розслідування щодо поводження президента Байдена із секретними документами.Про початок розслідування голова комітету республіканець Джим Джордан і його колега Майк Джонсон написали у листі до генерального прокурора Мерріка Гарленда, повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Американець в Херсоні: учитель із США 8 місяців “шпигував” за росіянами в окупованому місті (відео)

Хоча генпрокурор Гарленд у четвер оголосив про призначення Роберта Гура  спеціальним прокурором для розслідування,  республіканці Палати представників пообіцяли використати свої слідчі повноваження, щоб націлитись на Байдена та його адміністрацію.Як йдеться у листі, комітет прагне провести “нагляд за діями міністерства юстиції”, пов’язаними зі цією справою. У листі сказано, що “незрозуміло, коли міністерство вперше дізналося про існування цих документів, і чи активно воно приховувало цю інформацію від громадськості” перед проміжними виборами.

Республіканці стверджують, що міністерство допустило навмисну затримку, хоче доказів цьому наразі немає.Комітет запросив низку документів і комунікацій, у тому числі між міністерством юстиції, ФБР і офісом Байдена, із кінцевим терміном надання до 27 січня.

Окрім перевірки того, як Байден поводився з секретними документами, республіканці готуються перевірити минулі ділові справи Хантера Байдена в Україні.

У листі Комера до Білого домуйдеться, що будинок, де були знайдені документи, був зазначений як адреса Хантера Байдена в його водійських правах ще в 2018 році.

Вдома у президента США Джо Байдена у листопаді 2022 року виявили секретні документи, які той не передав на зберігання. Та публічно про це стало відомо пізніше.

Республіканська більшість у Палаті представників заявила, що проведе власне розслідування поводження Байдена із секретними документами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com