Республіканці в Сенаті готуються провалити голосування за угоду з коштами для України – ЗМІ

7.02.2024, 12:02
153815

У Сенаті США, ймовірно, не знайдеться достатньо голосів від республіканців для процедурного голосування за законопроєкт із посиленням міграційної політики, який також передбачає додаткове фінансування для України.

Читайте також: Чий Крим – України чи РФ: Дуда після гучного дипломатичного скандалу зробив нову заяву

Джерело: “Європейська правда“, про це йдеться в матеріалі The Hill

У середу, 7 лютого, сенатори голосуватимуть за прискорений розгляд законопроєкту з компромісом щодо регулювання міграції та додатковими витратами на національну безпеку (так зване cloture motion).

Його ухвалення має дозволити подальший швидкий розгляд законопроєкту без додаткових обговорень у Сенаті, але вимагає більшості в 60 голосів – тобто мінімум дев’ять республіканців.

Але відповідальний за партійну дисципліну сенатор-республіканець Джон Тун заявив, що його однопартійці “навряд чи” віддадуть свій голос, бо хочуть більше часу для вивчення деталей законопроєкту.

“Я маю намір – принаймні щодо клопотання про подальший розгляд (законопроєкту. – Ред.) – проголосувати так, як, я думаю, збирається проголосувати більшість нашої фракції – тобто проти”, – сказав він.

Якщо cloture motion у Сенаті так і не буде підтримане 7 лютого, через двотижневу перерву в роботі вони зможуть повернутись до законопроєкту не раніше 26 лютого.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com