Резніков пояснив, чому партнери тягнуть з передаванням Україні F-16

6.04.2023, 09:01
138570

Українські партнери досі не передали Україні винищувачі F-16, оскільки ці системи дуже складні й потребують обслуговування та великих фінансових витрат.

Читайте також: Гарантії безпеки для України від НАТО: Дуда озвучив плани Польщі

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Це (F-16 – ред.) найскладніша, найдорожча система, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне, озброєння… Це рішення прагматичне, і партнери рахують гроші, всі рахують гроші своїх платників податків. Відповідно, ухвалити рішення дати нам літаки – це означає, що всі країни мають бути готові дати літаки, запчастини та обслуговування”, – пояснив Резніков.

За його словами, йтиметься не про сотні мільйонів допомоги, а про мільярди. Сьогодні партнери вже роблять багато для перемоги України.

“Тому треба віддати належне і подяку нашим партнерам, тому що якщо вони приймають рішення, то вони дуже відповідальні і вони виконують свої обіцянки. Наприклад, три сімки (M777 – ред.) – це гармати, які дали американці в травні минулого року, вони продовжують забезпечувати їх запчастинами і так далі. Тому це питання ухвалення прагматичного рішення, чому я вірю оптимістично, що воно буде”, – додав Резніков.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com