РФ готується до захоплення Сувалкського коридора: експерт пояснив, що про це свідчить

11.03.2024, 10:00
155532

Кремль серйоз розглядає можливість захоплення Сувалкського коридору та намагається створити “ракетний дах” над можливим місцем прориву.

Читайте також: Кладовища російських солдатів за два роки війни в Україні збільшились вчетверо – The Telegraph

Таку думку висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передає “Еспресо”.

За його інформацією, місяць тому під час тестування російських РЕБів ліг стільниковий зв’язок на значній території Польщі і країн Балтії. Снєгирьов вважає, що таким чином РФ демонструвала можливості своїх систем радіоелектронної боротьби.

Крім того, за останні місяці зафіксована передислокація оперативно-тактичних комплексів “Іскандер” на території Білорусі і Калінінградської області РФ.

“Тобто йдеться про те, що росіяни намагаються створити “ракетний дах” над можливим місцем прориву, створенням Сувалкського коридору. Тому поляки і країни НАТО розуміють серйозність намірів РФ”, – каже експерт.

Снєгирьов нагадав, що Сувалкський коридор – це сухопутна ділянка, яка має з’єднати територію Білорусі з Калінінградською областю.

“В ході проведення військової операції, як сухопутної, так морської, не виключається блокування шляхосполучення з неможливістю підвезення особового складу і важкої бронетехніки саме морськими шляхами. Не випадково зараз у Балтійському морі відбуваються масштабні навчання країн НАТО, де приймає участь близько 50 плавзасобів. Ще більше вражає кількість літаків – до 100 одиниць… над акваторією Балтійського моря”, – додав експерт.

Що таке Сувалкський коридор

Сувалкський коридор – це майже 100-кілометровий кордон Польщі та Литви. Ця єдина ділянка суші з’єднує Литву, Латвію та Естонію з іншою частиною ЄС та країнами НАТО та відокремлює Калінінградську область РФ від Білорусі. У разі війни з Росією його захоплення росіянами закриє союзникам Альянсу шлях суходолом у країни Балтії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com