РФ перейшла до відвертого ядерного шантажу: Зеленський про ситуацію на Запорізькій АЕС

12.08.2022, 09:31
125536

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію навколо Запорізької АЕС, яку захопили росіяни і погрожують зірвати.

Читайте також: Втрати РФ на аеродромі в Криму найбільші за день з часів Другої світової війни – СNN

Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні увечері 11 серпня.

Зеленський закликав міжнародну спільноту рішучіше протидіяти агресії РФ, адже країна-агресорка перейшла до відвертого ядерного шантажу.

“Те, що відбувається зараз навколо Запорізької АЕС, – це один з найбільших злочинів держави-терориста. Сьогодні зафіксовані чергові прильоти російських снарядів по території станції, в безпосередній близькості від обʼєктів АЕС”, – сказав він.

Президент наголосив: Росія вкотре “пробила дно” у світовій історії тероризму.

“Ніхто більше не використовував атомну станцію так очевидно для погроз усьому світу та для висування якихось умов. І абсолютно всі у світі мають реагувати негайно, щоб вигнати окупантів з території Запорізької атомної станції. Це глобальний інтерес, а не просто українська потреба. Наголошуємо на цьому на всіх рівнях – від Ради Безпеки ООН до контактів між державами”, – каже глава держави.

Зеленський пояснив, що лише повний відхід росіян із території Запорізької АЕС і відновлення повноцінного контролю України над станцією гарантують відновлення атомної безпеки для всієї Європи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com