РФ скористається “вікном можливостей”: тривожний прогноз від CNN про ситуацію на фронті

10.05.2024, 14:02
158498

Росія прагне використати “вікно можливостей” для подальшого посилення повітряних і наземних атак на Україну перед основними постачаннями військової допомоги від США.

Читайте також: Рада збільшила штрафи для ухилянтів від мобілізації: про які суми йдеться

Про це пише CNN.

Західні та українські офіційні особи вважають, що найближча загроза пов’язана з російськими планами масштабного наступу на початку цього літа. Американські та українські офіційні особи залишаються стурбованими подальшою мобілізацією в Росії в той час, коли Україна намагається вирішити проблему з власною нестачею мобілізаційних ресурсів.

За словами чиновників, місяці бездіяльності США призвели до втрат для українських сил на полі бою. І зараз є побоювання, що окупанти спробують домогтися подальшого прогресу та закріпити раніше досягнуті успіхи, перш ніж це “вікно можливостей” зачиниться.

Що стосується перспектив України протягом найближчих тижнів, навіть з надходженням нової допомоги, один американський військовий чиновник сказав CNN: “У кращому разі – це утримання (лінії зіткнення. – Ред.)”.

У виданні зауважили, що останніми тижнями Росія кинула величезні ресурси на ослаблену снарядним голодом українську оборону на східній лінії фронту, просуваючись до трьох ключових точок: життєво важливого військового центру Покровськ на захід від Авдіївки, стратегічних висот у місті Часів Яр поблизу Бахмута і до Курахового.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com