РФ стягує багато військ на фронт, але їй може забракнути зброї на всіх – Business Insider

6.02.2024, 16:33
153794

Росія не виробляє достатньо зброї, щоб забезпечити нею потенційне масове збільшення кількості військ, які призиваються для війни проти України.

Читайте також: До операції залучили 30 людей: журналісти Bihus.Info знайшли тих, хто за ними стежив (фото)

Про це пише Business Insider із посиланням на думку військових експертів.

Інститут вивчення війни (ISW) в одному зі своїх звітів навів заяву українського військового оглядача Костянтина Машовця, який вказав, що російські резерви – чи стратегічні, чи оперативні – не готові до бойових дій, незважаючи на поширену серед ворожого командування думку, що вони “бездонні бочки”.

Машовець також повідомив, що тоді як РФ може виробляти близько 250-300 “нових і ретельно модернізованих” танків щороку – достатньо, щоб покрити втрати на полі бою, – вона не може виробити достатньо засобів, щоб спорядити значний військовий резерв у разі кризи.

У грудні держсекретар Міністерства оборони Латвії Яніс Гарісонс заявив, що Росія може “виробляти і ремонтувати” приблизно від 100 до 150 танків на місяць. Міноборони Великої Британії озвучило аналогічну оцінку в січні.

Як вважають в ISW, незважаючи на це, російський військово-промисловий комплекс, швидше за все, не зможе витримати більшу мобілізацію до війська.

За словами Машовця, у резервних частинах ворога налічується близько 60-62 тис. бійців, але озброєнням і технікою оснащена лише третина з них.

Аналітики ISW оцінили, що темпи військового виробництва в Росії повинні значно зрости, аби підтримувати масштабніші наступальні операції, які вимагатимуть розгортання додаткових сил.

Як додали експерти, хоча РФ була б спроможна збільшити виробництво, якби вона продовжила свою війну 2024 року, то навіть цього могло б виявитися недостатньо для підтримання великої кількості призовників або резервістів. Зазначається, що цей розрив міг би мати істотне значення для результатів війни.

Згідно з повідомленнями, Росія вербувала до армії сотні тисяч людей, часто погано навчених, для посилення “м’ясної хвилі” атак на лінії фронту в Україні. Це коштувало російській армії значних втрат на передовій. Здебільшого такі ворожі атаки не досягли значних проривів чи прогресу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com