РФ відмовилася від наступу і зосереджується на мобілізації 400 тисяч солдатів – ЗМІ

25.03.2023, 10:03
137882

Росія зосередиться на притупленні нового наступу сил Києва, який, як очікується, розпочнеться незабаром, – пише Bloomberg.

Читайте також: Україна передала Росії всіх важкопоранених, які потрапили у полон після початку повномасштабної війни

Налаштовуючись на тривалу боротьбу, Кремль прагне залучити до 400 тисяч солдатів-контрактників цього року, щоб поповнити свої лави, за словами людей, знайомих із плануванням, які говорили на умовах анонімності, щоб обговорити питання, які не є публічними.

Амбіційна кампанія з вербування дозволить Кремлю уникнути чергової примусової мобілізації резервістів, оскільки він нарощує кампанію з переобрання президента Володимира Путіна пізніше цього року, кажуть джерела. Призов минулої осені похитнув громадську довіру та спровокував втечу з країни мільйона росіян.

Попри поле бою та політичні виклики, Путін дав зрозуміти, що він впевнений, що Росія зможе пережити прихильників України в США та Європі, зробивши ставку на те, що якщо його сили зможуть запобігти новому прориву українських військ у найближчі місяці, підтримка Києва буде слабшати.

У той час як багато хто в уряді та кремлівській еліті сумніваються, чи зможе Росія коли-небудь перемогти, жорсткі співробітники служб безпеки віддані продовженню боротьби, яку вони вважають екзистенційною.

За словами українських і західних офіційних осіб, майже всі з 300 000 військових, мобілізованих восени, зараз знаходяться на полі бою, але Росії не вдалося взяти жодного великого міста за останні місяці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com