РФ відведенням військ з Херсона намагається затримати ЗСУ, а не повністю зупинити український контрнаступ – ISW

10.11.2022, 13:02
130683

Міноборони Росії віддало наказ ЗС РФ із правого берега Дніпра почати відхід на лівий берег вчора, 9 листопада. Таким чином РФ не збирається зупинити український контрнаступ, а просто його затримати.

Читайте також: Поїхав просити ракети: в ОП прокоментували візит соратника Путіна до Ірану

Таку думку в щоденному звіті висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, командувач ЗС РФ в Україні генерал Сергій Суровікін рекомендував Міноборони відведення військ, і Шойгу погодився. своїм рішенням, поставивши Суровікіну завдання забезпечити “безпечне перекидання особового складу, озброєння і техніки” на лівий берег. 

“Заяви Шойгу та Суровікіна знаменують собою початок стабільного, з боями відходу російських військ через Дніпро на підготовлені позиції на лівому березі для збереження бойової потужності російських підрозділів, включаючи елементи 76-ї та 106-ї десантно-штурмових дивізій та 22-ї десантно-штурмових дивізій. армійський корпус”, – зазначають у звіті аналітики.

Зокрема, Суровікін заявив, що вивільнені сили ЗС РФ перекинуть на інші напрямки на території України.

Читайте також: “Війни не будуть вирішені інфантильною логікою зброї”: Папа Римський здивував новою одіозною заявою щодо України

“Усьому російському контингенту знадобиться деякий час, щоб відійти через річку Дніпро, і досі незрозуміло, чи зможуть російські сили провести відхід у відносно хорошому порядку під тиском України. Битва за Херсон ще не закінчилася, але російські війська вступили в нову фазу — пріоритетом є відведення своїх сил через річку в належному порядку та затримка українських сил, а не намагання повністю зупинити український контрнаступ”, – йдеться у звіті Інституту.

Нагадаємо, що вчора РФ ухвалила рішення про відведення військ з Херсона на лівий берег. У Міноборони України звикли не давати “фальстарти перемог”, тому заявили, що росіянам вірити не можна, тож треба бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com