РФ втратила в Україні 90% армії, зібраної перед вторгненням, – американська розвідка

13.12.2023, 13:31
151220

Росія втратила на війні в Україні вже 315 тисяч вбитими і пораненими. Це становить майже 90% особового складу, який мала РФ на момент початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: На фронті окупанти йдуть у масштабний наступ: де атакує ворог і яка ситуація

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, знайоме з даними розвідки США.

Зазначається, що втрати Москви в особовому складі та бронетехніці на війні в Україні відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад. При цьому російська влада заявляє, що західні оцінки кількості російських загиблих у війні є значно перебільшеними та майже завжди недооцінюють українські втрати, які нібито є “величезними”.

При цьому джерело повідомило, що масштабні втрати самої РФ є причиною того, що Росія була змушена послабити стандарти набору та призвати засуджених і вікових цивільних осіб для дислокації в Україні, аби “вжити надзвичайних заходів для підтримки своєї здатності до боротьби”.

“Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року з 360 тисячами військовослужбовців. З того часу 315 тисяч російських військових, або близько 87% від загальної кількості, з якою вони почали війну, були вбиті або поранені”, – говориться у статті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com