РФ вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі

7.11.2023, 18:03
149407

Країна-агресорка РФ у вівторок, 7 листопада, остаточно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі. При цьому про припинення цього документа Москва заявила ще 2007 року.

Читайте також: Прем’єр Словаччини Фіцо пообіцяв, що не перешкоджатиме продажу зброї Україні

Як повідомили на сайті Міністерства закордонних справ країни, РФ отримала як позитивні, так і негативні наслідки участі в цій угоді.

Зокрема, в Москві кажуть, що ДЗЗСЄ було укладено наприкінці “холодної війни” – в період, коли з’явилися й багато інших великих угод щодо ключових питань роззброєння й контролю над зброєю.

“Не всі з них витримали перевірку часом, але на тому етапі вони відіграли певну стабілізувальну роль”, – вважають у Кремлі.

Там визнали, що ДЗЗСЄ деякий час забезпечував РФ матеріальні гарантії безпеки.

“Наприклад, дозволив зробити процес скорочень не одностороннім, а взаємним, підключивши до нього країни НАТО, передусім Німеччину, сукупний потенціал тодішніх членів Альянсу був певною мірою обмежений і поставлений під контроль”, – пояснили дипломати.

Утім, за їхніми словами, угода згодом припинила відповідати інтересам Росії. Мовляв, Сполучені Штати запустили процес розширення НАТО, а країни військового блоку “стали відкрито оминати групові обмеження договору”.

Москва традиційно звинуватила у всьому Захід. Як зазначили в МЗС, західні країни “переоцінили можливості впливу на Росію і ступінь нашої зацікавленості в договорі”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com