РФ запустить виробництво нових авіабомб для атак по всій лінії фронту: деталі від ISW

11.03.2024, 12:02
155540

Російські війська останнім часом активно обстрілюють керованими авіабомбами прифронтові населені пункти України. Не виключено, що РФ може запустити серійне виробництво вдосконалених КАБів, щоб розширити їхнє застосування по всій лінії фронту.

Читайте також: В Україні пропонують у два рази підняти зарплату військовослужбовцям: хто може отримати виплати

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Речник ОСУВ “Таврія” капітан Дмитро Лиховій 10 березня повідомив, що окупанти завдали удару по Мирнограду на Донеччині трьома універсальними міжвидовими планерними боєприпасами (УМПБ) Д-30СН. Речник розповів, що вдосконалені керовані планерні бомби по суті перетворюють некеровані гравітаційні бомби ФАБ радянських часів на керовані планерні бомби.

Аналітики Інституту вивчення війни нагадали, що російські війська використовували некеровані планерні бомби ще у січні 2024 року.

Водночас нещодавно російські так звані воєнкори стверджували, що окупанти у невизначених районах України почали завдавати ударів некерованими планерними бомбами ФАБ УМПБ, на противагу використанню некерованих планерних бомб із уніфікованими модулями планування і корекції.

Керовані планерні бомби УМПБ обладнані системою наведення, до якої входить завадостійкий приймач сигналів ГЛОНАСС/GPS “Комета”, а також складні крила, схожі до крилатої ракети Х-101.

Воєнкори вказували, що російські війська можуть запускати керовані планерні бомби УМПБ з літаків і наземних РСЗВ “Торнадо-С” та “Смерч”. Поки що ворожа авіація запускає УМПБ без реактивних двигунів, але в майбутньому у планах росіян – застосовувати такі бомби з реактивними двигунами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com