Рішення про введення “Основ християнської етики” в українських школах ухвалюватимуть на місцях

10.02.2021, 11:00
94307

Рішення про введення предмета “Основи християнської етики” в українських школах ухвалюватимуть на рівні місцевих громад та шкіл, Міністерство освіти та науки в цей процес не втручатиметься.

Читайте також: Політична агітація в закладах освіти не допускається, – МОН

Про це OBOZREVATEL сказав голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, коментуючи питання введення в українських школах предмета “християнська етика” з 1 вересня 2021 року.

“Наша позиція – невтручання, рішення про запровадження християнської етики – виключно на рівні автономії шкіл. Якщо школа хоче вводити цей предмет і цього потребує громада – хай вводить, не хоче – не вводить. Не бачу жодних проблем”, – пояснив Бабак.

За його словами, питання про введення християнської етики стоїть на порядку денному вже півтора року й весь цей час Міністерство отримує чимало листів від обласних рад і органів місцевого самоврядування із двома протилежними тезами. Одні хочуть введення цього предмета, це здебільшого західні регіони, інші, південь і схід – навпаки категорично проти.

“Зараз постало питання про введення дисципліни “етика”. Дійсно на Всеукраїнській раді церков розглядалося питання морально-духовного виховання, і всі конфесії України, які входять у цю Раду, підтримали питання щодо морально-духовного виховання в частині дисципліни “етика”, – доповнив OBOZREVATEL міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше очільник МОН Сергій Шкарлет пояснив ліквідацію в школах України старших класів. За його словами, кожен випускник 9-го класу в Україні зможе продовжити навчання у ліцеї. У межах децентралізації органам місцевої влади хочуть надати повноваження для створення старших профільних шкіл.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com