Рівень взаємосумісності армій України та НАТО стрімко зростає: Резніков – про перспективу повноцінної інтеграції до Альянсу

9.07.2022, 23:04
123590

Міністр оборони України Олексій Резніков впевнений, що повноцінна інтеграція сил оборони України до інфраструктури НАТО є цілком можливою.

Читайте також: “Маріуполь мститься”: на захопленій Азовсталі прогримів вибух, є постраждалі окупанти

Він запевнив, що “рівень нашої взаємосумісності з арміями Альянсу стрімко зростає”. Про це очільник Міноборони повідомив у зверненні, опублікованому у Мережі.

По-перше, ще у березні ніхто не міг уявити, що Україна продемонструє таку швидкість і масштаб опанування важкої західної зброї. За 4 місяці ми пройшли шлях від повного заперечення ідеї надання нам артилерії 155-мм калібру, яку зараз вже сприймаємо як щось звичне, до застосування HIMARS проти російських окупантів. Кожен крок ми починали з однакової відповіді – “це неможливо”. Не дивлячись на це рівень нашої взаємосумісності з арміями Альянсу стрімко зростає. По-друге, у нас перед очима2 є досвід. Приблизно рік тому у Брюсселі, коли я ще був віце-прем’єром з питань реінтеграції, дуже мудра людина і мій друг Mircea Geoană розповів історію”, – сказав він.

Резніков висловив впевненість, що одного дня Україна буде визнана як один з “наріжних каменів безпекового простору Європи”.

“Я впевнений, що Україна буде визнана як один з наріжних каменів безпекового простору Європи і важлива складова системи колективної безпеки вільного світу. Наші воїни і весь українських народ неймовірно дорогою ціною доводять цей статус”, – вважає очільник українського оборонного відомства.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com