Рівень забруднення води біля Одеси через аварію танкера “Делфі” перевищує норму у 160 разів

23.11.2019, 14:16
53669

Рівень забруднення води нафтопродуктами у Чорному морі біля Одеси через аварію танкера “Делфі” вже перевищує допустимі концентрації у майже 160 разів.

Читайте також: У Малайзії затримали судно з українцями на борту

Про це у Facebook повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов.

Він зауважив, що тримає на особистому контролі ситуацію в Одесі.

“Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності”, – написав Фірсов.

Він додав, що через шторм неможливо припинити витік нафтопродуктів з танкера. “Координуємо дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато – вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксиру, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити більш точні показники забруднення”, – зазначив Фірсов.

Також він оприлюднив реєстраційні дані танкера. “Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина – 59 метрів, ширина – 10 метрів, вантажопідйомність – 1565 тонн. Відомо, що власник судна – “Фактор груп лімітед” зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли”, – написав Фірсов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com