Рівна коронавірусу: вчені заявили, що світу загрожує нова пандемія

7.10.2020, 17:51
86032

Поки весь світ веде запеклу боротьбу з коронавірусом, назріває ще одна руйнівна небезпека для здоров’я людей. Експерти розповіли про нову глобальну загрозу інфекційного захворювання.

Читайте також: Черговий коронавірусний антирекорд: по Україні зафіксовано 4753 нових випадки захворювання (статистика по областях)

Мова йде про стійкі до антибіотиків бактерії, які повільно, але впевнено захоплюють позиції. Про це пише ScienceAlert. На думку експертів, бактерії можуть стати загрозою на рівні COVID-19.

Так, американські вчені прийшли до висновку, що близько 3 млн жителів США щорічно заражаються стійкою до антибіотиків бактеріальною інфекцією. З них приблизно 35 тис. помирають. А у світі щороку жертвами таких інфекцій стають 700 тис. осіб.

У ВООЗ заявили, що близько 10 мільйонів людей можуть помирати від стійких до антибіотиків інфекцій щороку до 2050 року.

Що ж є причиною такої загрози? Експерти заявляють, що це наше безтурботне ставлення до антибіотиків, які застосовуються навіть у тваринництві, і якими ми лікуємо навіть соплі. Крім того, деякі бактерії, що виживають після атаки препаратів, стають настільки стійкими, що практично не піддаються знищенню.

Наприклад, у всьому світі 230 тис. людей помирають щороку від туберкульозу, стійкого до антибіотиків.

“На відміну від COVID-19, що виник раптово, криза супербактерії тільки загострюється. Це вже пандемія. Це вже глобальна криза, і через COVID ситуація погіршується”, – заявляє Стеффані Стратді, професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com