Новий проєкт закону

Право на своєчасне одержання фінансової винагороди за працю захищає стаття 43 Конституції України. У новому законопроєкті пропонують, зокрема, такі зміни:

Роботодавець буде змушений сплатити працівнику пеню у розмірі облікової ставки НБУ (наразі це 8%) за кожен протермінований день. Така пеня замінить компенсацію, яку роботодавці виплачують працівникам за затримку зарплати згідно з чинним на сьогодні законодавством.

Працівник отримає право тимчасово припинити роботу, якщо зарплату затримують понад 15 календарних днів. Однак в органів прокуратури, Збройних сил України, державної влади, місцевого самоврядування, безпеки та правопорядку такої можливості не буде (окрім обслуговувального та технічного персоналу).

Штрафи нараховуватимуть за порушення щодо кожного працівника. Наразі це фіксована сума, яка не залежить від кількості працівників.

Чому це важливо

Згідно з даними Державної служби статистики України, на початок червня 2021 року працівникам заборгували загалом понад 3 мільйони гривень зарплати. Борги найманим працівникам становлять близько 80% від суми загальної заборгованості.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook