Родичі ексзаступника Служби зовнішньої розвідки Семочка мають російські паспорти — СБУ

17.03.2023, 09:32
137454

Служба безпеки України підтвердила, що найближчі родичі колишнього заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають російське громадянство. Раніше чиновник, який досі намагається поновитися на службу в СЗР через суд, заперечував це і навіть подав позов до журналістів, які виявили цей факт.

Читайте також: Провокація зі смертями та кров’ю: що готує Кремль на кордоні Білорусі та України

Про це йдеться у відповіді СБУ на депутатське звернення, повідомляє Bihus.Info.

За інформацією Служби безпеки, російські паспорти мають дружина Семочка Тетяна, її дочка і син від першого шлюбу, а також зять. СБУ опублікувала номери цих документів. Дружина та зять мають російські паспорти з тими ж номерами, про які журналісти повідомили у розслідуванні 2018 року. Інші двоє родичів мають документи з новими номерами.

Після публікації розслідування п’ятирічної давності, в якому йшлося про ймовірну причетність Сергія Семочка до дефіциту важливих препаратів для людей, яким необхідний діаліз, журналісти проекту “Наші гроші” показали дорогі будинки в Козині та автомобіль Land Cruiser, які, за їхньою інформацією, належать тодішньому заступникові голови СЗР, а також розповіли про його бізнес у Криму та російське громадянство родичів.

Семочко заявив, що його дружина має лише український паспорт, а також подав на журналістів до суду з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену в розслідуванні, зокрема й ту, що стосується російських паспорти.

У виданні Bihus.Info нагадали, що Сергій Семочко досі намагається поновитися на службу в СЗР, звідки його звільнили через пів року після розслідування, через суд. У січні цього року його справу прийняла до розгляду Велика палата Верховного суду, де позов розглядатимуть 17 суддів. Дата розгляду поки невідома.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com