Роковини смерті Небесної Сотні: У Києві відбудеться хода пам’яті та панахида

18.02.2020, 11:10
63638

Хода пам’яті та панахида за Небесною Сотнею відбудуться 18 лютого у Києві, в день роковин смерті українських героїв.

Читайте також: Запалення свічок, гімни України та США: У Вашингтоні склали шану Героям Небесної Сотні (фото)

Про це повідомили у пресслужбі Національного музею Революції Гідності.

“18 лютого долучайтеся до вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні й усіх борців, які віддали своє життя за незалежність України”, – йдеться у повідомленні.

Так, від 19:00 до 19:45 – панахида у Михайлівському соборі. У 2013–2014 роках Михайлівський собор став прихистком для мітингарів, а в найгарячіші дні Революції Гідності перетворився на польовий шпиталь і нині є знаковим місцем національного спротиву.

Хода пам’яті на вшанування Небесної Сотні та борців за незалежність України пройде середмістям Києва від 20:00 до 21:00.

Маршрут ходи: Михайлівська площа – вулиця Трьохсвятительська – Європейська площа – вулиця Грушевського – Кріпосний провулок – Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, 22 січня у центрі Києва відбулася хода вшанування пам’яті перших загиблих учасників Революції гідності – Героїв Небесної сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького та Олександра Бадери, які загинули у січні 6 років тому.

21 листопада 2013 року в Україні розпочалась вже третя за рахунком справжня революція. Вона тривала 94 дні і стала найкривавішою в історії незалежної України.

Участь у цих подіях взяли до 4 мільйонів українців. Перший майданівець помер після побиття беркутом 22 грудня. Ще троє загинули наприкінці січня на Грушевського. Найкривавіші бої розпочалися 18 лютого і тривали декілька днів.

Станом на березень 2014 року Небесна Сотня – це 105 українців. Усі 13 загиблих правоохоронців загинули від 18 до 20 лютого.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com