Російська делегація на чолі з Лавровим привезла холеру із Індії — ЗМІ

22.09.2023, 09:02
147132

Член делегації Міністерства закордонних справ Росії, яку очолював Сергій Лавров, заразився холерою під час саміту G20 в Індії. Повертаючись до РФ він перебував на одному літаку з журналістами пулу російського МЗС та, ймовірно, контактував з очільником російського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: У Європі лютує серйозний вірус, який може зачепити багатьох

Про це у четвер, 21 вересня, повідомив російський Telegram-канал Baza.

Російські дипломати повернулися до Росії 11 вересня літаками Іл-96. У всіх пасажирів взяли аналізи, а вже через два дні з’ясувалося, що один із членів делегації підхопив на саміті у Нью-Делі холеру.

За інформацією Baza, чоловіка госпіталізували до інфекційної лікарні, а всіх пасажирів, що летіли разом з ним, відправили на карантин. 17 вересня частину журналістів теж відправили до лікарні, при цьому їх госпіталізація була схожа на примусову.

“Попри те, що аналізи показали відсутність зараження, їх тримають на “суворому” режимі. Їм заборонено виходити на прогулянки та бачитися з рідними”, – йдеться у повідомленні.

Baza поцікавилася у МЗС РФ, чи міг контактувати Лавров із хворим на холеру, однак у відомстві рекомендували звертатися до медзакладів та уповноважених органів влади.

Як відомо, міністр Сергій Лавров тепер перебуває у Нью-Йорку, на генасамблеї ООН. Очікується, що там він проведе близько 20 двосторонніх зустрічей, зокрема з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com