Російські бізнесмени активно їдуть до Ірану, щоб навчитися обходити санкції Заходу – Financial Times

17.06.2022, 21:01
122162

Російські бізнесмени почали активно їздити до Ірану, щоб вивчити досвід життя цієї країни під санкціями США та інших країн Заходу.

Читайте також: В Україні є ризик збільшення інтенсивності авіаударів: які області можуть опинитися під прицілом Росії

Про це повідомляє Financial Times.

Видання зазначає, що раніше підприємці з Росії приїжджали до Ірану, щоб продавати свою продукцію, а тепер хочуть закуповувати іранську і знайомитися з життям під обмеженнями Заходу.

Місцевий гід розповів журналістам, що у травні він організував візити 160 росіян — у чотири рази більше, ніж було в середньому за місяць до пандемії коронавірусу. Переважно в країну їдуть підприємці, які цікавляться закупівлею запчастин для важкої техніки та будівельними матеріалами.

За словами співрозмовника видання, російських бізнесменів дивує присутність в Ірані товарів західних брендів, зокрема смартфонів Apple. Самі бренди не можуть працювати в країні через санкції, і неясно, як ці товари потрапляють до Ірану.

Читайте також: Путін про “операцію” в Україні: “рішення суверенної країни, в якої є право, засноване на статуті ООН”

Як стверджують представники місцевого бізнесу, найпопулярніші шляхи обходу санкцій пролягають через Туреччину та північний Ірак.

Наразі росіяни сильно відстають від іранців щодо доступу до світового чорного ринку для купівлі вироблених у США та Європі компонентів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com