Російські диверсанти проникають на територію України: які області під загрозою (відео)

18.12.2023, 07:31
151468

Випадки заходу російських диверсантів українські прикордонники найчастіше виявляють на Сумщині та Харківщині, однак загроза від них існує також для Чернігівщини. Одну з останніх груп викрили в Сумській області.

Читайте також: Австрія підтримала санкцій проти Росії, після виключення банку Raiffeisen із списку спонсорів війни

Про це повідомили в неділю, 17 грудня, у Держприкордонслужбі.

“Після злагоджених дій прикордонників та сил територіальної оборони, в тому числі з нанесенням вогню артилерії, диверсантів було вибито за лінію державного кордону”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники відзначили, що диверсанти з відповідним озброєнням та екіпіруванням намагаються діяти приховано, іноді діляться на кілька груп, здійснюють маневри для відволікання. Нерідко у місцях своєї роботи вони залишають вибухові пастки.

“Загроза від диверсантів йде не лише українським воїнам, а й звичайним громадянам, адже терористи можуть відкрити вогонь по людях чи транспорту, які першими трапляться їм на очі, не зважаючи – це військові чи цивільні”, – наголосили в Держприкордонслужбі.

Для ефективної протидії ворожим ДРГ, йдеться у повідомленні, підрозділи Сил оборони, які боронять ділянку рубежу з країною-агресором, спільно тренуються та відточують взаємодію.

“Для протидії диверсійним групам залучаються протидиверсійні резерви, відпрацьовуються різні тактики, які б дозволяли своєчасно виявити та знешкодити ворога. Застосовуються інженерні перешкоди, засоби контролю та спостереження за місцевістю, аеророзвідка”, – повідомили прикордонники.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com