Російські окупанти увірвались до будинку та розстріляли співробітника Запорізької АЕС

24.05.2022, 13:32
120389

Російські окупанти 23 травня а Енергодарі розстріляли співробітника Запорізької атомної електростанції. Наразі чоловік з кульовими пораненнями перебуває у лікарні.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Учора окупанти увірвались до помешкання співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. З численними кульовими пораненнями Сергія госпіталізовано до міської лікарні Енергодара, де лікарі борються за його життя. Швець не став виконувати злочинні накази загарбників, за що ледь не поплатився власним життям”, – розповіла омбудсмен.

Денісова наголосила, що такі дії армії окупантів є злочинами проти людяності та воєнними злочинами відповідно до статей 7 і 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду та порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист мирного населення під час війни. Вона також звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини Росією в Україні.

Варто зазначити, що Запорізьку АЕС від 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами місто-супутник АЕС Енергодар.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com