Російські ракети, які вбивають українців, спершу “перевіряють на казахах” — ЗМІ

21.02.2024, 17:33
154553

На російському полігоні “Капустин Яр” в Астраханській області РФ зенітні та балістичні ракети, які там випробовують, летять у бік Казахстану і падають на території природного заказника Бокейорд.

Читайте також: Дружина Навального звинуватила Путіна у вбивстві чоловіка: як відреагували в Кремлі

Про це повідомляє видання “Новая газета Европа”.

За словами місцевих мешканців, ракети скидають паливо в їхній степ, уламки падають біля їхніх будинків, вбивають їхню худобу, а пожежі, що спалахують, казахи змушені гасити самі.

“Після випробувань ракети полетять вбивати українців, але спочатку їх перевіряють на казахах”, – зауважили журналісти.

У виданні зазначають, що випробування російських ракет на прикордонній території з Казахстаном призводить до важких екологічних наслідків у сусідній з РФ державою, внаслідок чого дорослі помирають від раку, а діти народжуються з інвалідністю,

Відповідно до даних “Національної енциклопедії Казахстану”, виданої у 2005 році, за 56 років існування полігону “Капустин Яр” там було підірвано 24 тисячі ракет, проведено випробування 177 видів військової техніки, знищено 619 ракет СС-20. Після розпаду СРСР випробування російських ракет на території полігону не припинилися, оскільки Казахстан здає в оренду свої землі.

Радіаційні перевірки показали, що майже 20 років тому вміст у ґрунті радіоактивних речовин був “у кілька разів вищим за допустимі норми”.

Офіційно шкода від діяльності полігону не доведена, проте її підтверджує постанова адміністрації Бокейординського району про виплати “людям з інвалідністю, які постраждали від наслідків діяльності полігонів”. Згідно з офіційним документам місцевої влади, за 9 місяців 2023 року усім постраждалим виплатили з місцевого бюджету 48,8 тисяч євро.

Журналісти повідомляють, що коли російські військові випробовують чергову ракету, казахів про це ніхто не попереджає. Але про кожен вибух у Бокейорді знають, оскільки звуки вибухів чують щонайменше двічі на місяць.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com