Російські спецслужби могли знати про заколот Пригожина та очікували на його успіх – CNN

29.06.2023, 09:31
142985

Російські спецслужби або військові могли заздалегідь знати про те, що ватажок терористичної групи “Вагнер” Євген Пригожин готує заколот і могли хотіти, щоб він увінчався успіхом.

Читайте також: “Для вбитих росіянами 14-річних донечок мати шукає весільні сукні”: подробиці трагедії у Краматорську

Про це інформує видання CNN.

“Вони могли знати, а могли і не говорити про це, а знали і вирішили допомогти цьому досягти успіху. Є деякі натяки на це”, – сказав співробітник європейської розвідки, який побажав залишитися анонімним.

У розвідці вважають, що “вагнерівці” хотіли, щоб російський диктатор Путін втратив свій престиж і у них вийшло це зробити.

“Я б не став говорити про те, чи будуть зачистки, але заворушення, безумовно, є, це підлило масла у вогонь”, – сказав представник розвідки.

Також чиновник з європейської розвідки каже, що наразі не можна точно стверджувати, чи планував генерал РФ Сергій Суровікін разом з “вагнерівцями” захоплювати у полон голову Міноборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

“Ситуація ще туманна. Це могло передбачатися. Час покаже, якими були мотиви Пригожина”, – додали в розвідці.

Крім того, європейська розвідка поки не знає, чи прибув Євген Пригожин до Білорусі. Чиновник лише заявив, що ця ситуація, скоріше за все, не позначиться на війні в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com