Російські в’язні закінчились: біля Роботиного позиції ЗСУ штурмували найманці з Непалу

18.12.2023, 16:32
151510

Біля села Роботине Запорізької області тривають тяжкі бої. Окупанти постійно штурмують наші позиції, а від самого села майже нічого не залишилось.

Читайте також: Бій у Бєлгородській області: Легіон “Свобода Росії” розповів про результати

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного.

Постійні штурми та обстріли позицій ЗСУ

Знімальна група ТСН вирушила до Роботиного. Добиратись туди з Оріхова можна лише у темряві вщент розбитою дорогою. Далі – потрібно йти пішки.

“Технікою не можна під’їжджати. Небезпечно, особливо два останні дні. Вони дуже насипають, бо знають, що ми підтягуємо сили для оборони. Вони знають ці місця, це ж колишні їхні позиції”, – каже військовослужбовець 118-ї ОМБр ЗСУ “Технік”.

Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ з усього, що є – “Градів”, мінометів, танків.

“Почув, як СПГ летить і воно шипить. Шипіння почув, крикнув, шо падаєм. Ми зайшли в трьох, а вийшов я один! Один “двохсотий”, один “трьохсотий”. А на мені і царапинки нема!”, – каже військовослужбовець 118-ї ОМБр ЗСУ “Павук”.

Того разу, переконаний “Павук”, його врятували особлива “чуйка” та винятковий слух.

“Є такі місця, ми їх займаємо і артилерія починає нас розбирати. Приходиться трошки відходити назад. Потім знову заходимо. Відкопуємо ці позиції. Займаємо їх. Підходять туди підари”, – каже військовослужбовець 118 ОМБр ЗСУ “Рудий”.

Позиції ЗСУ штурмували найманці з Непалу: що відомо

Росіяни постійно намагаються відбити втрачені позиції та просунутись вперед.

“Частіше всього, на БМП вони закидають до нас десант. Між точками, та 50-70 метрів, вони там стараються закріпиться. І починають контролити. Потом тиснуть, якщо нема артпідготовки”, – каже “Лемберг”, командир батальйону 118 ОМБр ЗСУ

Найзапекліші бої тривають південніше Роботиного, в бік Новопрокопівки. Мало не через добу, окупанти намагаються штурмувати ці українські позиції, їх ЗСУ тримають ціною неймовірних зусиль.

Воїни ЗСУ зауважують, що складається таке враження, що у Росії закінчуються ув’язнені. Адже зараз на штурм росіяни кидають навіть найманців із далеких країн.

“Ми брали й по 9 по 10 чоловік полонених, були такі випадки. Останні штурми ось, випадки були – підрозділів з Непалу. Вона, навіть англійською не розмовляли. Нічого не говорили, просто мовчали”, – каже “Лемберг”.

Водночас, засноване переселенцями з Оріхова село Роботине через півтора століття після появи на мапах просто припинило існування. Там жодного вцілілого будинку вже немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com