Російського студента заарештували за назву Wi-Fi “Slava Ukraine!”

10.03.2024, 13:02
155491

У Москві дали 10 діб адміністративного арешту студенту МДУ, який назвав свій Wi-Fi у гуртожитку “Slava Ukraine!”. Як пише телеграм-канал “Осторожно, новости”, постанова про арешт Олега Тарасова опублікована в базі московських судів.

Читайте також: Україна конфіскувала активи пропагандиста Кисельова: що втратив росіянин

Зазначається, що поліція 6 березня виявила Wi-Fi-мережу з такою назвою в гуртожитку ДСЛ (Будинку студента на Ломоносовському проспекті біля головного корпусу МДУ). Власника роутера знайшли, у його кімнаті провели огляд.

Поліцейські встановили, що в жовтні 2023 року Тарасов купив новий роутер і під час підключення створив мережу з назвою “Slava Ukraine!” На думку поліції, Тарасов поставив таку назву “з метою пропаганди гасла українських націоналістів”.

У суді Тарасова визнали винним у публічній демонстрації екстремістської символіки, оскільки гасло “Слава Україні!” входить до нещодавно створеного реєстру “фашистських організацій” та їхньої атрибутики. Йому дали 10 діб адмінарешту, при цьому роутер визнали знаряддям вчинення правопорушення і конфіскували. У разі повторного такого порушення студенту може загрожувати кримінальна справа.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com