Російський Червоний Хрест збирає гроші для сімей мобілізованих, які воюють проти України

25.10.2022, 09:32
129754

Російський Червоний Хрест збирає гроші “для підтримки” сімей російських мобілізованих.

Читайте також: Макрон про переговори з Росією: “мир можливий тоді, коли це вирішать українці”

Про це свідчить інформація на сайті організації.

Керівник Червоного Хреста в РФ Павло Савчук стверджує, що російські військові, які 8 місяців вбивають українців та знищують українські міста, “стикаються із низкою труднощів”, а їхні сім’ї “відчувають тривогу” і “потребують фінансової й гуманітарної допомоги”.

Також росіянам пропонують підтримку психологічного здоров’я. Як заявляє Савчук, РЧХ працюватиме із родинами російських мобілізованих “в індивідуальному порядку”.

“Для тих, хто цього потребує, також формуватимуться гуманітарні набори. Уже зараз люди можуть отримати психосоціальну підтримку від фахівців Російського Червоного Хреста”, – заявляє голова Російського Червоного Хреста.

Додає, що потреби “тривожних” і мобілізованих росіян наразі уточнюються, а разом з тим і вміст “гуманітарних наборів”.

Російський Червоний Хрест є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (не плутати з Міжнародним комітетом Червоного Хреста) – міжнародного гуманітарного руху, в якому беруть участь близько 97 мільйонів добровольців у всьому світі.

Задекларована мета МРЧХ – “захист людського життя та здоров’я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів”.

Міжнародний комітет Червоного Хреста і Товариство Червоного Хреста в Україні не мають зв’язку із Російським Червоним Хрестом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com