Російський додаток FaceApp запідозрили у шпигунстві за користувачами

19.07.2019, 15:51
33719

Популярний останнім часом додаток FaceApp, що додає до обличчя +30 років, може порушувати конфіденційність користувачів. Про це повідомляє газета NewYork Post.

Читайте також: Російським військовим заборонили мати смартфони і реєструватися в соцмережах

Нині, розроблений російською компанією додаток FaceApp є одним з найбільш завантажуваних у світі. Проте іноземні експерти попереджають, що використання фоторедактора може призвезти до розголошення персональної інформації. Оскільки у своїй політиці конфіденційності компанія зазначає, що не гарантує безпеку даних.

Зокрема, додаток збирає дані про фото та інші матеріали, сайти, які відвідує користувач, встановлені додатки, різну технічну інформацію з пристрою, IP-адресу, тип браузера, ідентифікатор пристрою.

Крім того, фото, яке завантажується для подальшого фотошопу, обробляється на хмарі, а не на смартфоні і куди далі воно може потрапити – невідомо. У виданні пояснюють, що обличчя користувачів можуть використовувати з комерційною метою, а також для тренування нейромереж, налаштування реклами і т.д. Один з експертів наголошує, якщо ви вважаєте, що за вами можуть цілеспрямовано шпигувати російські спецслужби, або ж принципово не хочете відправляти до Росії жодних своїх даних – краще уникати подібних сервісів і додатків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com