Російський газопровід “Ямал-Європа” повність зупинено: як це вплинуло на ціну

2.02.2022, 20:02
110569

Постачання природного газу між Польщею та Німеччиною через російський газопровід “Ямал-Європа” повністю припинилося в середу, 2 лютого.

Читайте також: Україна і Туреччина підпишуть угоду про вільну торгівлю

Про це свідчать дані німецького мережевого оператора Gascad, пише Reuters.

Зазначається, раніше Захід звинуватив Росію у навмисній зупинці газу, що спричинило підняття цін газу в Європі до рекордних рівнів. Це РФ зробила, щоб посилити тиск на німецькі регулятори, щоб вони схвалили сертифікацію “Північного потоку-2”, який нібито збільшить потік російського газу до Європи. У Кремлі ці звинувачення спростували.

Як пише видання, газ по газопроводу “Ямал”, який постачає блакине паливо на Захід до Німеччини, від 21 грудня перебував в реверсному режимі, надходячи на Схід до Польщі. Очікувалося, що компанія повернеться до свого звичайного режиму експорту на Захід. Натомість приблизно через годину у середу вранці веб-сайт Gascade показав, що трубопровід зупинився в обох напрямках.

Через зупинку газопроводу зросли ціни на газ. Британська ціна на газ на добу зросла на 3,50 пенса до 178,50 пенса за терм. Голландський еквівалент контракту на добу вперед зріс на 1,35 євро до 77,25 євро за мегават-годину (МВт-год).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com