Російський губернатор подякував Путіну за втечу свого сина з-під арешту в Італії

10.04.2023, 09:01
138768

Губернатор Красноярського краю РФ Олександр Усс подякував за підтримку під час затримання в Італії його сина Артема — російського бізнесмена, якого повинні були екстрадувати до США, де йому загрожує до 30 років в’язниці за звинуваченням у порушенні санкцій та відмиванні грошей. Нещодавно він утік з-під домашнього арешту.

Читайте також: У Запорізькій міській раді уточнили наслідки нічного обстрілу

Таке звернення російський чиновник опублікував у неділю, 9 квітня, коли християни східного обряду святкують Вербну неділю.

Губернатор цинічно заявив, що не випадково публікує звернення саме в релігійне свято, оскільки “такі неймовірні події [втеча з-під арешту] можуть відбуватися лише з Божої волі”.

“Окремі слова подяки” він адресував президенту РФ Володимиру Путіну.

“Він [Путін] не просто керівник нашої держави, він людина з великим і відкритим серцем”, – сказав Усс.

Чиновник заявив, що не розповідатиме, як його син зміг втекти з-під арешту. “Про це міг би сказати Артем, але він людина з різних причин не схильна до публічності, і чи буде він про це говорити, що і коли, я не знаю”, – сказав батько бізнесмена, підозрюваного у серйозних злочинах.

Раніше пресслужба уряду Красноярського краю повідомила, що Артем Усс перебуває у Росії. Тут проти нього також було порушено кримінальну справу за звинуваченням у відмиванні грошей і Росія також вимагала його екстрадиції з Італії. Після повернення підозрюваного російський суд змінив йому запобіжний захід на підписку про невиїзд.

США звинувачують Артема Усса в контрабанді нафти з Венесуели в обхід санкцій, експорт військових технологій зі США, банківське шахрайство та відмивання грошей. У цій справі було затримано також його ділового партнера Юрія Орєхова та ще трьох громадян Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com