Російський політик “усиновив” викрадену в Україні дівчинку і дав їй нове ім’я

1.12.2023, 11:01
150663

Голова однієї з російських політичних партій – 70-річний Сергій Миронов – із дружиною Інною Варламовою “всиновили” вивезену з України дитину. Водночас росіяни змінили ім’я та прізвище викраденої української дівчинки.

Читайте також: Лаврова принизили під час виступу на засіданні ОБСЄ (відео)

Про це повідомив український омбудсман Дмитро Лубінець з посиланням на інформацію російських пропагандистів.

За його словами, з відкритих джерел відомо, що 10-місячна Маргарита Прокопенко перебувала в дитячому будинку в Херсоні під час окупації міста російською армією. Звідти її вивезли до Росії нібито для “обстежень і реабілітації”. Згодом дівчинці змінили ім’я та прізвище – вона стала “Мариною Міроновою”.

Дмитро Лубінець повідомив, що разом із дівчинкою окупанти забрали дворічного хлопчика Іллю Ващенка, доля якого наразі невідома.

“До мене як омбудсмана України звернулася опікунка рідної сестри Маргарити. Жінка просила сприяння у встановленні місцяперебування Маргарити та оформлення опіки над нею. Зазначу, що Маргарита має рідну шестирічну сестру і трирічного брата. Шестирічна сестра проживає з опікункою, а ось доля брата Маргарити невідома. Він, як і дівчинка, перебував у Херсоні. Тобто рідних сестру та брата розлучили росіяни”, – йдеться в повідомленні.

Дмитро Лубінець нагадав, що усиновлення українських дітей у РФ – незаконне.

“За міжнародними та національними нормами для того, щоб іноземці могли усиновити українську дитину, потрібно повідомити Україну та отримати згоду на всиновлення. Проте Росія намагається обійти це й насильно надає українським дітям російське громадянство, що теж є злочином! Нагадаю: примусове переміщення дітей з однієї етногрупи в іншу – це геноцид!” – написав він.

Омбудсман заявив, що з приводу “усиновлення” Маргарити Прокопенко буде звернення до міжнародних організацій із закликом засудити примусове вивезення і всиновлення української дитини та визнати це злочином геноциду. Дмитро Лубинець також вкотре наголосить західним партнерам на необхідності сприяти поверненню додому українських дітей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com