Російський метод гасіння пожежі: шамани викличуть дощ

1.08.2019, 09:50
35274

На озері Байкал планується зібрання шаманів, які викликатимуть дощ. Чисельність групи становитиме близько 40 осіб. Про це повідомляє ТАСС.

Читайте також: Путін заявив, що Київ – це Росія

Близько 40 шаманів із Бурятії, Забайкалля та Іркутської області зберуться 4 серпня на байкальскому острові Ольхон, щоб провести обряди, які, на їхню думку, допоможуть пролити дощі на палаючу тайгу в Сибіру. Про це в середу повідомив голова правління міжрегіональної організації шаманів “Тенгері” Баїр Цирендоржиєв.

“На Ольхоні 4 серпня зберуться близько 40 шаманів з Бурятії, Забайкалля та Іркутської області. Вони проведуть обряди, щоб викликати дощі на лісові пожежі. Зараз ми уточнюємо місцевості, де горять ліси”, – сказав Цирендоржиєв.

За даними ФДМ “Авіалісоохорона” в Росії гасять 147 лісових пожеж на загальній площі понад 100 тис. га. При цьому, значні площі лісу охоплені вогнем у віддаленій місцевості, де загоряння не гасять. Більшість пожеж, зареєстрованих в Сибіру, виявлено на території Іркутської області і Красноярського краю.

У вівторок буддійські священнослужителі-лами також заявили, що готові провести обряди виклику дощів на палаючу тайгу, але відзначили, що для цього їм потрібні “точні координати пожеж”.

Слід відзначити, що в Росії заявили, що вартість гасіння пожеж перевищує розмір можливого збитку, тому загоряння гаситься лише в разі загрози населеним пунктам або об’єктам інфраструктури.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com